مخزن اسید چیست؟ ﮐﺪام ﯾﮏ از ﻣﺨﺎزن ﺑﺮای ﻧﮕﻬﺪاری اﻧﻮاع اسید ﻣﻨﺎﺳﺐﺗﺮ اﺳﺖ؟

مخزن اسید به مخزنی گفته میشود که برای نگهداری اسید مناسب است. وقتی میگوییم برای نگهداری اسید مناسب است به این معنی که از هر نظر دارای استاندارد لازم برای نگهداری اسید و حمل و نقل آن باشد. مخازن اسید پلی اتیلن یکی از پرفروشترین و پرکاربردترین مخازن اسید در بازار هستند. در واقع این تانکر پلاستیکی با قابلیت ضدخورندگی، پایداری بسیاری در برابر مواد اسیدی و موادی که دارای خورندگی هستند، دارند. بنابراین مخزن اسید پلی اتیلنی، یکی از بهترین گزینهها از نظر اقتصادی برای نگهداری یا حمل و نقل انواع اسیدها مانند اسید کلریدریک، اسید فسفریک، اسید سولفوریک و سایر اسیدها و انواع باز مانند سود سوزآور است.
این مخازن اسیدی به دلیل ساختار بدون درز و یکپارچهای که در هنگام تولید دارند، بسیار مقاوم و غیر قابل نفوذ در برابر اسید و خورندگی اسید و باز هستند. البته مخازنی هم هستند که دارای ساختار یکپارچه نبوده و در محلهای مشخصی جوش خوردهاند که این مورد بسته به نوع اسیدی که قرار است در آن نگهداری کنید ممکن است مشکلساز شود. نشت اسید از منبع یکی از همین مشکلات است که معمولاً از محل جوش مخازن اتفاق میافتد. لذا در هنگام خرید باید به ساختار یکپارچه مخزن اسید دقت بیشتری نمایید.
در ضمن مخزن اسید پلی اتیلن نسبت به سایر مخازن اسید نظیر مخزن اسید استیل و فلزی بسیار مقاومتر و ضد زنگ است. به همین خاطر از هر نظر مقرون به صرفه برای شما تمام میشود. تنها موردی که باید دقت نمایید استفاده از مخزن اسید پلی اتیلن برای نگهداری اسید نیتریک است که باید هر سال مخزن به لحاظ سلامت یک بار چکاپ شده و در صورت لزوم بین هر دو تا سه سال یک بار تعویض شود.
ﮐﺪام ﯾﮏ از ﻣﺨﺎزن ﺑﺮای ﻧﮕﻬﺪاری اﻧﻮاع اسید ﻣﻨﺎﺳﺐﺗﺮ اﺳﺖ + نکاتی که باید بدانید
همانطور که میدانید مخازن اسید پلی اتیلن به دلیل ساختار یکپارچه در هنگام تولید و دارا بودن ساختار بدون درز یک گزینه عالی در برابر نشت و از بین رفتن مواد داخل مخزن خواهند بود. اما نکتهای که باید برای انتخاب و خرید یک مخزن اسید در نظر گرفته شود، مقدار چگالی مایع درون مخزن است. مخازن پلی اتیلن با توجه به کاربرد رایج در ذخیرهسازی آب و فراوانی سیالات و مایعات همچگالی با آب، در ظرفیت نگهداری چگالی ضریب یک (یا همان چگالی آب) تولید و عرضه میشوند. این مورد در برخی اسیدها متفاوت است. برای مثال در اسید فسفریک غلیظ مقدار چگالی تا 1.5 برابر آب و اسید سولفوریک غلیط گاهی تا دو برابر آب چگالتر هستند.
بنابراین اگر قصد نگهداری بلند مدت از این نوع اسیدها یا سیالات با چگالی بیشتر از چگالی آب را دارید باید نسبت به استحکام مخزن اسید پلی اتیلن اطمینان پیدا کنید. این موضوع با مطرح کردن نوع استفاده و مایعی که بصورت اسید یا باز تمایل به ذخیره کردن آن دارید، با کارشناسان ما برطرف میشود و برای نوع مصرف بخصوص شما یک مخزن اسید با تحمل میزان چگالی بالاتر در خط تولید قرار خواهد گرفت.
در مخازن پلی اتیلن یک ویژگی دیگر نیز وجود دارد که در نگهداری از انواع اسید و باز به کمک شما میآید: امکان همجنس بودن اتصالات ورودی و خروجی با مخزن. در این صورت بنا به درخواست مشتری امکان جوش دادن اتصالات به مخازن وجود دارد که باعث میشود فیتینگ اتصالات در مبادی خروجی و ورودی به طور کامل انجام شود و عملاً یک مخزن یک پارچه بعلاوه اتصالات را دریافت نمایید.
برای نگهداری اسیدهای غلیظ چه کنیم؟
اسیدها در مخازن اسید معمولاً در غلظت بالا نگهداری میشوند. این نکته نیز در اینجا حائز اهمیت است؛ چنانچه قصد رقیق سازی اسید را دارید باید در نظر داشته باشید که بطور معمول فرایند رقیقسازی اسیدها گرمازا هستند و به همین دلیل باید بدانید که حد مجاز دمای داخل مخزن اسید پلی اتیلن 55 درجه است و هنگام رقیقسازی نباید از این مقدار مجاز عبور کنید. معمولاً فرایند رقیق سازی باید در مخازن کوچکتر یا در وانهای با ساپورت فلزی این کار انجام شده و سپس وقتی به دمای مجاز 55 درجه سانتیگراد یا کمتر از آن رسید به داخل مخزن ریخته شود.
معمولاً این موضوع با توجه به نوع اسیدی که قرار است نگهداری و رقیقسازی نمایید قابل محاسبه است که توصیه میکنیم با یک کارشناس شیمی در این زمینه مشورت نمایید. در صورتی که نیاز به کنترل دمای داخل مخزن اسید داشته باشید میتوانید با استفاده از کویلهای پلی اتیلنی یا ساختار استیل آن بصورت لولههای خنککننده، با عبور جریان خنک از داخل این لولهها، دمای اسید را کنترل نمایید. سیستمهای خنک کننده آب در گردش با استفاده از کولینگ تاور یک چرخه بسته خنک ایجاد میکنند که مخزن را به حد افقی خنک نگه دارد.
بهترین جنس مخزن اسید چیست؟
رقبای اصلی نگهداری سیالات اسید و باز که با جنس پلی اتیلن در رقابت هستند، فولاد، فولاد ضد زنگ، فایبرگلاس ضد اسید و مخازن استروژن یا جوشی ضد اسید هستند. شما با توجه به سیستم ذخیره اسیدی که در نظر دارید طراحی کنید، میتوانید یکی از انواع مخازن را انتخاب نمایید. فقط در هنگام خرید یا سفارش باید به مزایا و معایب آنها واقف شوید.
مزایای مخزن اسید پلی اتیلنی
- ضخامت مخازن اسید
در زمینه ضخامت دیواره باید در نظر بگیرید که دیوارها شکننده و خشک نباشند. مخازن اسید پلی اتیلن به غیر از دارا بودن ساختار پایدار و منعطف، از ویژگی نداشتن درز در دیواره ها نیز برخوردار هستند. این ویژگی در مقابل سایر منابع که یا شکننده یا دارای درز هستند که خطر نشت و ریزش اسید را افزایش میدهند قابل بررسی است. - اندازه مخزن اسید
از سوی دیگر انتخاب یکی دیگر از متریالهای نامبرده شده بجای مخزن اسید پلی اتیلن برای پروژه شما به این معنی است که مخزنی که مدنظر دارید باید با اندازه سفارشی شما تولید و ارائه شود که به معنی افزایش چشمگیر قیمت تمام شده آن برای شما خواهد بود. اما مخازن پلی اتیلن در سایزها و شکلهای گوناگون تولید میشوند و دارای تنوع بالایی به لحاظ قالبهای مختلف هستند که کار شما را در انتخاب و سفارش مخزن مورد نظرتان آسان میکند. - نگهداری مخزن اسید
اما یکی دیگر از مواردی که همواره برای نگهداری اسید باید در نظر گرفته شود، هزینه نگهداری آن خواهد بود. هزینه نگهداری مخزن اسید پلی اتیلن نسبت به سایر رقبا به طرز چشمگیری پایین و حتی نزدیک به صفر خواهد بود. تمام مخازن اسید نیاز به تعمیر و نگهداری و یا تعویض دورهای دارند که این مورد در مخازن پلی اتیلن در کمترین حد خود قرار داشته و برای بیشتر اسید های رایج، نیازی به تعویض دوره ای مخازن اسید وجود ندارد. فقط در مورد نگهداری اسید نیتریک باید هر دو سال یکبار مخزن تعویض گردد که باز هم نسبت به سایر رقبا هزینه کمتری روی دست شما خواهد گذاشت.
مقاومت در برابر خورندگی در مخازن اسید
اسید خورنده است. به این معنی که با هر چیزی برخورد کند باعث فرسایش آن خواهد شد. شاید در مورد فولاد یا فایبرگلاس این موضوع نگران کننده باشد. اما وقتی به مخزن اسید پلی اتیلن میرسیم با اطمینان میتوانیم یکی از محصولات با خورندگی بسیار کم در مقابل انواع اسید را به شما معرفی کنیم.
انتخاب و خرید مخازن اسید نیاز به سنجش پارامترها و موارد گوناگون دارد؛ از شما درخواست داریم برای خرید مطمئن و کارشناسی شده با کارشناسان ما در البرز مخزن در تماس باشید.