آموزشی

بررسی انواع وان، نکاتی در مورد نصب و خرید وان

انواع وان

همه ما تقریبا تجربه حمام کردن در وان آب گرم به خصوص در فصول سرد سال را داریم. وان‌ها راحتی بی‌نظیری را برای ما فراهم می‌کنند و علاوه بر حمام، کاربردهای بسیار زیادی دارند. هر نوع وانی برای حمام و خانه مناسب نیست و باید در انتخاب وان مناسب پارامترهای مختلفی را در نظر بگیرید. از آنجایی که یکی از ملزومات رفاهی و مهم در منازل وان بوده، پس این محصول می‌تواند تکمیل کننده پانل دوش هم باشد. قرار گرفتن وان در حمام نیاز به فضای کافی و نصب درست و اصولی است. وان‌ها انواع مختلفی دارند که طبق متریال اولیه و نحوه نصبشان به گونه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص انواع وان بیشتر صحبت کنیم.

انواع وان از نظر جنس و متریال اولیه

اولین تقسیم‌بندی که برای انواع وان‌ها وجود دارد، از نظر متریال اولیه و جنس آنها است. وان‌ها از نظر متریال اولیه به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

  • وان‌ پلاستیکی

یکی از پرمصرف‌ترین و پرکاربردترین وان‌ها، وان‌های پلاستیکی هستند. این نوع وان‌ها علاوه بر جنس پلاستیک بر پایه فایبرگلاس و آکریلیک هم ساخته می‌شوند. وزن این نوع وان‌ها از وان‌های دیگر کمتر بوده و در شمار وان‌های سبک قرار می‌گیرند. بنابراین حمل‌ونقل بسیار راحتی دارند.

بیشترین کاربرد این نوع وان‌ها در آپارتمان‌ها است. استحکام و انعطاف پذیری وان‌های پلاستیکی بسیار بالا بوده و در برابر سایش و خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارند. قیمت وان‌های پلاستیکی در مقابل موردهای مشابه بسیار ارزان و کمتر است. البته باید توجه داشته باشید که تمیز کردن و شست‌وشوی وان پلاستیکی دشوارتر از سایر جنس‌ها است.

وان پلاستیکی حمام

  • وان پلیمری

وان پلیمری هم از دسته دیگر انواع وان‌ها بوده که شباهت بسیار زیادی به وان پلاستیکی دارد. تفاوت آن با وان‌های پلاستیکی در این است که ظاهری مانند وان‌های سنگی و سرامیکی دارد و طرح‌های آن گرانیتی یا ماربل است. وزن وان پلیمری هم بسیار پایین بوده و به دلیل ساختار پلیمری که دارد در طرح و رنگ‌های بسیار متنوعی ساخته می‌شود.

یکی از مهم‌ترین مزایای وان پلیمری قیمت بسیار مناسب آن است. یکی از مشکلاتی که وان‌های پلیمری دارند این است که باید مراقبت و نگهداری درستی از آنها انجام شود. اگر به صورت درست و صحیح از آن نگهداری نشود، دچار شکستگی و ترک می‌شود. پس مهم‌ترین نکته‌ای که در هنگام خرید وان‌های پلیمری باید بدانید، استفاده و مراقبت درست و اصولی از آن است.

  • وان فایبرگلاس یا آکریلیک

یکی دیگر از انواع وان‌ها، جنس فایبرگلاس یا آکریلیک دارند. وان‌های فایبرگلاس از ترکیب چندین نوع رزین ساخته شده‌اند که به دلیل خاصیت منحصر به فردی که این ترکیبات دارند، وان تولید شده کیفیت بسیار بالا و وزن پایینی دارد. از مهم‌ترین دلایل محبوبیت و پرطرفدار بودن وان‌های فایبرگلاس و آکریلیک هم همین مورد است.

مواد فایبرگلاس انعطاف پذیری بالایی دارند و به راحتی می‌توان آن را به شکل‌های مختلف درآورد. از این رو وان‌های فایبرگلاس در شکل‌های مختلف و منحصر به فرد تولید می‌شوند. جنس فایبرگلاس نسبت به دیگر جنس‌ها، نرمی بیشتری دارد؛ در نتیجه افراد راحتی بیشتری را در این وان تجربه می‌کنند.

مقاومت این وان هم بسیار بالا بوده و می‌توان در فضاهای باز هم از این وان استفاده کرد. اشعه خورشید و نور آن هیچ گونه تاثیری بر وان‌های اکریلیک ندارد، بنابراین در حیاط یا پشت بام هم می‌توانید از این وان‌ها استفاده کنید. توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از این نوع وان، از هیچ گونه مواد شوینده‌ای استفاده نکنید.

  • وان کوارتز

یکی از مهم‌ترین مواد اولیه باکیفیتی که سلامت و کیفیت وان شما را تا چندین سال تضمین می‌کند، وان حمامی است که از جنس کوارتز تولید شده است.‌ در واقع کوارتز نوعی کانی بوده که با ترکیب شدن با مواد دیگر در تولید وان به کار می‌رود. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که وان کوارتز دارد این است که می‌تواند آب را تا 4 الی 5 ساعت در دمای ثابتی نگه دارد. این نوع وان‌ها در حمام جنبه درمانی دارند و برای افرادی که درد عضلانی، رماتیسم و … دارند، بسیار مفید است.

  • وان چوبی

وان‌ چوبی به شکل گرد، یکی از متداول‌ترین نوع وان‌ها بوده که حس تجملاتی را به فضای حمام می‌بخشد. وان چوبی با توجه به شکل‌های مختلفی که دارد و همچنین زیبایی و دوام بالا، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. وان‌های چوبی بسیار لوکس و گران قیمت هستند؛ بنابراین اگر شما به یک وان قیمت مناسب نیاز دارید، این نوع وان به شما پیشنهاد نمی‌شود. علاوه بر هزینه خود وان، هزینه تعمیر و نگهداری از وان‌های چوبی هم بسیار بالا است.

سعی کنید همواره بخشی از وان را از آب پر کنید تا چوب دچار جمع شدگی نشود. وان‌های چوبی آب را نسبت به وان‌های دیگر بیشتر گرم نگه می‌دارد. از نظر دوام معمولا چوب در برابر آب مقاومت بالایی ندارد. استفاده مداوم از این وان‌ها مقاومت آن را از بین می‌برد و موجب پوسیدگی چوب می‌شود. در نگهداری وان‌های چوبی باید دقت بیشتری داشته باشید و عدم نگهداری درست آن موجب پوسیدگی یا شکستن وان می‌شود.

وان چوبی

انواع وان بر اساس نحوه نصب

یکی دیگر از تقسیم‌بندی‌های انواع وان بر اساس نحوه نصب آن است که در ادامه به آن می‌پردازیم:

  • وان توکار

وان‌هایی که به صورت توکار هستند، داخل قاب‌های از پیش ساخته شده، قرار می‌گیرند. در واقع این وان‌ها داخل محفظه قرار گرفته و متناسب با فضای حمام به صورت توخالی ساخته می‌شوند. این محفظه‌ها می‌تواند در وسط حمام یا در گوشه‌های آن ساخته شود. وان‌های توکار سبک جدید و مدرن بوده و فرصتی را فراهم می‌کند تا ظاهر بیرونی و عملکرد وان کاملا شخصی سازی شود و طبق سلیقه و کار افراد ساخته شود.

وان‌هایی که از جنس فایبرگلاس، چدن و کوارتز هستند، اگر عمق 45 سانتی‌متر داشته باشند، می‌توانند به صورت توکار ساخته شوند. به طور کلی وان‌هایی که نصب آن به مواردی همچون سکو بستگی دارد، می‌توانند در این محفظه‌ها نصب شوند.

  • وان شاه‌نشین

متداول‌ترین سبک وانی که تقریبا در بیشتر خانه‌ها وجود دارد، وان شاه‌نشین است. وان‌های شاه‌نشین در مجاورت سه دیوار نصب می‌شوند و از سمتی که دیوار وجود ندارد، می‌توان وارد وان شد. معمولا این وان‌ها طول 150 سانتی‌متر دارند که سر دوش هم همراه با این وان نصب می‌شود. این کار برای افراد راحتی بیشتری دارد. معمولا خانه‌هایی که سبک مدرن و جدید دارند، از این نوع وان استفاده می‌کنند. در خانه‌هایی که فضای حمام بسیار کوچک است هم نصب وان شاه‌نشین توصیه می‌شود.

  • وان مستقل

وان‌های مستقل کاملا متفاوت از دیگر وان‌ها هستند و می‌توانند در هرجایی از حمام قرار گیرند. این نوع وان‌ها به هیچ دیواری متصل نمی‌شوند و فضایی با زاویه ۳۶۰ درجه را فراهم می‌کنند. البته باید توجه داشته باشید که این وان‌ها باید به لوله کشی حمام هم دسترسی داشته باشند. بهتر است که وان‌ها را در نزدیکی لوله کشی آب وصل کنید تا خطوط لوله‌های حمام کمتر دیده شود.

مهم‌ترین ویژگی این نوع وان‌ها ساختار و طراحی بی نظیر و انعطاف پذیری بالای آن است. این نوع وان‌ها از متریال مختلفی همچون چدن، سنگ و فایبر گلاس در شکل‌های مختلفی همچون مربع، مستطیل و بیضی ساخته شده‌اند. می‌توانید در هر نقطه از حمام این وان‌ها را قرار دهید.

نکات مهمی که در هنگام خرید وان باید بدانید!

حال که با انواع وان ها آشنا شدید، بهتر است هنگام خرید به یک سری نکات توجه کنید که در این قسمت این نکات را شرح میدهیم:

  • رنگ و مدل سرامیک حمام

از مهم‌ترین موضوعاتی که در هنگام خرید وان باید به آن توجه کنید، طرح و رنگ و به طور کلی سبک کاشی و سرامیک حمام است. ممکن است سرامیک‌های حمام طرح‌دار باشند و بنابراین باید وانی انتخاب شود که با طرح سرامیک همخوانی داشته باشد. برای ایجاد یک دکوراسیون عالی، بهتر است‌ که به تناسب بین طرح و مدل سرامیک با طرح وان توجه بیشتری داشته باشید.

  • رنگ شیر آلات 

برای داشتن یک حمام زیبا و شیک، حتما به رنگ شیرآلات و مدل آن هم توجه کنید. امروزه شیرآلات در رنگ‌های مسی، نقره‌ای، گلد و … وجود دارند. باید رنگ وان را تقریبا همرنگ با شیرآلات خریداری کنید تا وجهه زیبایی به حمام شما بدهد. به طور مثال اگر وان چوبی را تهیه کردید، بهترین رنگ شیرآلات گلد یا طلایی و مسی است تا همخوانی کامل با رنگ وان داشته باشد.

  • سایز و ابعاد حمام

یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم که در هنگام خرید وان باید به آن توجه شود، سایز و ابعاد حمام است. ابعاد و اندازه وان باید با ابعاد حمام تناسب داشته باشد. به طور مثال شما نمی‌توانید یک وان بسیار بزرگ را در یک فضای بسیار کوچک قرار دهید. زیرا تمام فضای حمام را اشغال می‌کند و دیگر هیچ فضای اضافی باقی نمی‌ماند. هرچه حمام بزرگتر باشد، از وان بزرگتری هم در آن استفاده می‌شود.

سخن پایانی در خصوص انواع وان حمام

در این مقاله در خصوص انواع وان‌ها صحبت کردیم. همانطور که گفتیم تقسیم‌بندی انواع وان‌ها بر اساس نحوه نصب، جنس و متریال اولیه وان‌ها صورت می‌گیرد. از نظر جنس، وان‌ها به انواع پلاستیکی، فایبرگلاس، کوارتز، چوبی و … تقسیم می‌شوند. از نظر نصب هم وان‌ها شامل شاه‌نشین و توکار و … هستند. هرکدام از این وان‌ها ویژگی منحصر به فرد خود را داشته که در مقاله بالا در مورد هر کدام به صورت جداگانه صحبت کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *