قطعی یا کاهش فشار آب، اکنون به یک معضل در نقاط مختلف کشور تبدیل شده است. برای همین، پیدا کردن یک راه ذخیره آب، اهمیت زیادی دارد. همچنین، برخی مکانها که به آب لولهکشی دسترسی ندارند نیز نیازمند ذخیره آب هستند. استفاده از مخزنهای آب، بهترین راه حل برای تمام این شرایط محسوب میشود. مخازن پلی اتیلن را علاوه بر مجتمعهای مسکونی، در واحدهای پرورش دام و طیور نیز میتوان استفاده کرد. علاوه بر این، مکانهایی مثل باغها که روشن کردن پمپ آب در آنها زحمت زیادی دارد، میتوانند با این روش آب مورد نیاز برای چند روز خود را ذخیره کنند. اما برای انجام این کار، خرید مخزن آب پلی اتیلن کافی نیست. بلکه باید آن را به شیوه صحیح و در محل مناسب نیز نصب کرد. برای همین موضوع این مطلب را به راهنمای نصب مخزن آب اختصاص دادهایم. با ما همراه باشید تا همه چیز در مورد روش نصب مخزن آب را مرور کنیم.
نقشه نصب مخزن آب
درباره چگونگی نصب مخزن آب با جزئیات و به صورت مرحله به مرحله، در مطالب قبلی البرزمخزن توضیح دادهایم. شما میتوانید نقشه نصب مخزن آب را در عکس زیر ببینید و با کلیک روی تصویر، به این مقاله هدایت شوید.
نصب مخزن آب در باغ
باغها از جمله مکانهایی هستند که نصب مخزن آب در آنها میتواند راهگشا باشد. فرقی نمیکند نیاز به مخزن آب در باغ به دلیل عدم دسترسی به آب لوله کشی باشد و یا به خاطر قطعیهای مکرر؛ به هر حال نصب مخزن آب در باغ، انتخاب افراد زیادی است. آب ذخیره شده در مخزن را هم برای آبیاری و شستشو میتوان استفاده کرد و هم برای مصارف استحمام و نوشیدن. پس در اولین قدم از نصب مخزن آب در باغ، باید نوع نیاز و در نتیجه محل و گنجایش مناسب آن را مشخص کرد. اگر هدف شما از خرید مخزن آب، تامین آب شرب و استحمام است، احتمالاً بهتر است یک مخزن متوسط را روی پشت بام نصب کنید. اما برای مصارف دیگر، نصب مخزن روی زمین یا سکو مناسبتر است.
محل مناسب برای مخزن آب در باغ
برای مخزنهای زمینی، محلی را انتخاب کنید که قرار دادن مخزن در آن، مزاحم رفتوآمد نباشد. به علاوه، اگر حجم مخزن و در نتیجه وزن آن پس از پر شدن زیاد است، باید زیرسازی مناسبی برای آن در نظر بگیرید. بهترین گزینه برای این کار، قرار دادن مخزن روی یک سطح بتنی یا یک سکو از این جنس است. به این ترتیب کف زمین در اثر وزن مخزن دچار نشست نمیشود و مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت. نصب مخزن آب در باغ روی سکو نیز ارتفاعی را فراهم میکند که به سهولت و فشار بیشتر در تخلیه بار میانجامد. سعی کنید بهترین مکان برای نصب مخزن در باغ را جایی به دور از تابش مستقیم آفتاب انتخاب کنید. با این کار علاوه بر متعادل نگه داشتن دمای آب داخل منبع، به دوام بالای خود مخزن نیز کمک خواهید کرد.
نصب مخزن آب در باغ
پس از خرید مخزن آب باغ و انتخاب محل مناسب برای آن، نوبت به نصب میرسد. در این مرحله باید توجه زیادی به اتصالات مخزن داشته باشید. نصب صحیح و اصولی این اتصالات، خیال شما را از بابت بروز نشتی راحت میکند. در نظر گرفتن لوله سرریز، یکی از اقداماتی است که باید در نصب مخزن آب در باغ به آن توجه کنید. خروجی این لوله باید به گونهای باشد که آب تخلیه شده از آن در بلند مدت باعث شسته شدن کف و آسیب به زیرسازی مخزن نشود.
نکته مهم دیگر در مورد نصب مخزن در باغ، نحوه اتصال مخزن آب به پمپ است. میدانیم که پمپ آب هنگام کار لرزش و ارتعاش ایجاد میکند. منتقل شدن این لرزشها به مخزن میتواند در دراز مدت باعث آسیب به بدنه مخزن و اتصالات آن شود. راه جلوگیری از این مشکل، استفاده از یک اتصال انعطافپذیر مانند شیلنگ یا لوله نرم برای مرتبط کردن پمپ و مخزن است. در مقاله ی آموزش نصب تانکر آب در باغ به صورت مفصل در مورد نکات نصب مخزن آب در باغ را شرح داده ایم.
نصب مخزن آب در ویلا
روش نصب منبع آب در ویلا نیز چیزی شبیه به شیوه اجرای آن در باغ است. با این تفاوت که احتمالاً به یک مخزن با حجم کمتر نیاز خواهید داشت. سایر موارد مثل محل قرارگیری و کفسازی، باید درست مثل راهنمای نصب مخزن آب در باغ رعایت شوند.
نصب مخزن آب برای یک واحد مسکونی
اولین نکتهای که در مورد نصب مخزن آب برای یک واحد مسکونی اهمیت دارد، انتخاب حجم مناسب است. حجم مخزن باید با تعداد اعضای خانواده و نیز مقدار مصرف آنها مطابقت داشته باشد. اگر مخزن را فقط برای مواقع ضروری و قطعیهای احتمالی میخرید، حجم متوسط نیز جوابگو خواهد بود. اما اگر با قطعیهای مکرر روبرو هستید، باید از مخازن بزرگتر استفاده کنید. قبلا این مقاله به صورت مفصل در مورد نصب مخزن آب برای یک واحد مسکونی توضیحات جامع و کاملی را داده ایم.
مخزن آب افقی و مخزن عمودی، هردو از گزینههایی هستند که برای مخزن آب واحد مسکونی استفاده میشوند. علاوه بر این، میتوانید از مخزن زیر پله استفاده کنید تا هم مشکل کمبود آب را حل کرده و هم از فضای بلااستفاده زیر پلکان بهره برده باشید.
نصب مخزن آب در پشت بام
بسیاری از افرادی که قصد استفاده از مخزن آب برای خانه را دارند، به یک راهنمای نصب مخزن آب در پشت بام نیاز پیدا میکنند. در وهله اول، سعی کنید مخزن خود را از نوع افقی انتخاب کنید. در مخزنهای افقی، وزن آب ذخیره شده روی سطح بیشتری پخش میشود. برای همین فشار روی یک نقطه از بام متمرکز نمیشود. علاوه بر این، در این مخزنها دسترسی بهتری به درب مخزن خواهید داشت. در روش نصب مخزن آب توجه داشته باشید که نور آفتاب باعث رشد جلبک در مخزن میشود. برای همین، بهترین کار استفاده از یک مخزن سه لایه است. البته ضد جلبک بودن مخزن تنها در صورتی کامل میشود که درب آن را به خوبی تا فضای داخل آن کاملاً تاریک شود.
استفاه از سایبان، نکته دیگری است که در راهنمای نصب مخزن آب باید به آن اشاره کنیم. با این کار تا حد زیادی از تابش مستقیم آفتاب و داغ شدن منبع جلوگیری به عمل میآید.
راهنمای آماده سازی پایه مخزن آب
به طور کلی پایه مخزن آب را به دو نوع میتوان تقسیم کرد. نوع اول که پیشتر هم در مورد آن صحبت کردیم، پایه یا کفی است که برای قرار گرفتن مخزن استفاده میشود و دومی، پایههای فلزی یا چوبی است که مخزن را در ارتفاع نگه میدارند.
روش نصب منبع آب روی پایه واقع در سطح زمین
برای ساخت این نوع از پایه، ابتدا باید محل مورد نظر خود را انتخاب کنید. پس از این کار، صاف کردن خاک را شروع کنید تا هیچگونه ناهمواری باقی نماند. کوبیدن خاک نیز یکی از راههایی است که به استحکام بیشتر آن کمک میکند و برای نصب مخزن آب بزرگ مفید واقع میشود.
در مرحله بعد، از بتن برای ساخت سطح پایه مخزن استفاده کنید. به کارگیری میلگرد در کف پایه، استحکام پایه را زیادتر کرده و از ترک خوردن آن در آینده جلوگیری میکند. ابعاد پایه را کمی بزرگتر از اندازههای منبع در نظر بگیرید. به این ترتیب تمام بخشهای مخزن روی پایه قرار میگیرد و فشار آب به آن آسیب نمیزند.
ضخامت کف نیز مساله مهم دیگری است که باید در نظر بگیرید. مقدار مناسب برای ضخامت، چیزی در حدود ۱۰ سانتیمتر است. اگرچه با توجه به وزن مخزن ممکن است بخواهید ضخامت را بیشتر در نظر بگیرید، اما بهتر است این مقدار حداقلی را رعایت کنید.
در پایان کار، صاف بودن سطح را کترل کنید. این کار را با استفاده از قرار دادن تراز در بخشها و جهتهای مختلف انجام دهید تا مطمئن شوید سطح شما هیچ شیب با ناهمواری ندارد.
پیش از نصب مخزن روی پایه، سطح پایه را به خوبی تمیز کنید. وجود هرگونه سنگ یا اشیاء برنده میتواند به کف مخزن آسیب بزند.
البته در راهنمای مخزن آب باید به این نکته اشاره کنیم که پایه مخزن را به جز بتن، با صفحات چوبی یا آجر هم میتوانید بسازید. با این حال استفاده از بتن بهترین و مطمئنترین روش ساخت پایه برای مخزن پلی اتیلن است.
راهنمای نصب منبع آب روی پایه در ارتفاع
نوع دیگر پایه مخزن، پایههایی هستند که مخزن را در ارتفاع نگهداری میکنند. این پایهها از چوب یا فلز ساخته میشوند؛ اما اگر وزن مخزن شما پس از پر شدن زیاد است، باید فلز را انتخاب کنید. البته انتخاب فلز به تنهایی تضمین کننده کیفیت پایه مخزن نیست. بلکه اندازه پایه و شیوه اتصال قطعات آن نیز اهمیت دارد.
توصیه میکنیم این پایهها را به صورت آماده خریداری کنید یا سفارش ساخت آن را به یک فرد متخصص بدهید.
راهنمای نصب مخزن آب بدون پمپ
برای این که بتوانید کار نصب مخزن آب بدون پمپ را به طور صحیح انجام دهید، باید آن را در ارتفاع نصب کنید. در واقع عدم حضور پمپ به معنی این است که آب مخزن قادر نیست به ارتفاعهای بالاتر از مکان قرارگیری خود مخزن منتقل شود. برای همین، مخزن را باید جایی نصب کرد که در ارتفاع بیشتری نسبت به تمام استفاده کنندهها قرار گرفته باشد. پیشنهاد می کنیم مقاله نصب مخزن آب بدون پمپ را بخوانید.
نصب سرریز مخزن
استفاده از شناور، یکی از اقدامات احتیاطی هنگام نصب مخزن آب است. شناور یا فلوتر، در واقع وسیلهای برای کنترل جریان ورودی آب به مخزن است. به این ترتیب با رسیدن سطح آب به مقدار مورد نظر، شیر ورودی بسته شده و جریان آب قطع میشود. با این حال ممکن است به دلایلی فلوتر کار خود را درست انجام نداده و مخزن به پر شدن خود ادامه دهد. در چنین شرایطی وجود سرریز مخزن میتواند از آسیب به منبع آب جلوگیری کند. خروجی سرریز را باید در موقعیتی بالاتر از لوله متصل به شناور در نظر بگیرید تا به عنوان یک روش پشتیبانی عمل کند.
روش صحیح نصب مخزن آب پلی اتیلن یا منبع آب پلاستیکی + ویدیو
با توجه به اینکه ممکن است نتوانید روش صحیح نصب مخزن آب پلی اتیلن را به صورت متنی قدم به قدم دنبال کنید، البرزمخزن ویدیوی آموزشی راهنمای زیر را آماده کرده است. چنانچه سوالی درباره فرایند راهنمای نصب مخزن آب داشتید می توانید در قسمت نظرات بنویسید تا همکاران متخصص ما شما را راهنمایی کنند.
ویدیو
اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر
دلایل مختلفی ممکن است باعث شوند شما تصمیم به اتصال مخازن دخیره آب به یکدیگر بگیرید. گاه فضای عرضی کم اجازه نصب یک مخزن بزرگ را نمیدهد و باید از چند مخزن کوچک با عرض کم استفاده کرد. گاهی هم ممکن است به دلیل ناکافی بودن حجم یک مخزن، نیاز به متصل کردن چند تانکر آب داشته باشید.
دو روش کلی برای اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر وجود دارد. در روش اول، مخزنها به شکل موازی به هم متصل میشوند. تمام مخازن را با استفاده از لوله به هم وصل میکنید تا پس از پر شدن هرکدام تا یک سطح مشخص، آب به داخل مخازن بعدی جریان پیدا میکند. در این روش، سطح همه مخزنها یکسان خواهد بود.
دقت داشته باشید که در روش نصب مخزن آب و اتصال آنها به شکل موازی، ارتفاع مخزنها را باید برابر با هم در نظر بگیرید. برای مثال اگر یکی از مخزنها کوچکتر از بقیه است، باید آن را روی یک پایه قرار دهید تا با سایر تانکرها هم ارتفاع باشد. در واقع چیزی که مهم است، هم ارتفاع بودن خروجی سرریز همه مخازن با هم است. در غیر این صورت با مشکل نشتی روبرو خواهید شد.
در روش دوم یا اتصال مخازن به صورت سری، ورودی آب مخزنها جدا بوده و در عوض، خروجی آنها به هم متصل میشود. بهتر است در این روش، سر راه خروجی هریک از مخزنها یک شیر فلکه قرار هید تا بتوانید آب منشعب از آن را کنترل کنید.
راهنمای اندازه گیری و نصب مخزن آب در زیر راهپله ها
مخازن زیر پله گزینه فوقالعادهای برای استفاده مفید از فضاهای موجود در ساختمان هستند. با این حال نمیتوان بدون بررسی دقیق اقدام به خرید مخزن زیر پله کرد. از آنجایی که این مخازن در اندازهها و حجمهای مختلف تولید میشوند، ابتدا باید محل مورد نظر خود را به دقت اندازهگیری کنید.
اولین چیزی که در راهنمای نصب مخزن آب در زیر پله ها اهمیت دارد، عرض دربهای ورودی است. فرقی نمیکند که قصد نصب مخزن در چه طبقهای را دارید، به هر حال باید مخزنی که انتخاب میکنید باید بتواند از تمام دربهای پیش از آن طبقه عبور داده شود.
اما بخشهای دیگری هم برای اندازهگیری وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- عرض فضای زیر خود راه پله
- عرض ورودی قسمت زیر راهپله
- ارتفاع بخش شمشیری زیر راه پله
- طول قسمت پاگرد تا قبل از شروع شیب راه پلهمی
- ارتفاع قسمتی از راه پله که شیب ندارد (بخش زیرین پاگرد تا زمین)
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر مقاله ی نصب مخزن زیرپله ای را بخوانید.
پس از اطمینان از مطابقت تمامی این اندازهها با مخزن زیرپله، میتوانید اقدام به خرید مخزن آب مورد نظرتان کنید. چنانچه سوالی درباره این راهنمای نصب مخزن آب داشتید خوشحال میشویم در بخش نظرات برای ما بنویسید.
چنانچه قصد دارید برای نصب مخزن آب از نصاب کمک بگیرید پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین نصاب و لوله کش برای نصب مخزن آب را بخوانید.
سخن پایانی
شما می توانید مخزن آب مورد نظر خود را با استفاده از راهنمایی کارشناسان ما در فروشگاه البرز مخزن تهیه فرمایید و یا سوالات خود را در قسمت نظرات مطرح فرمایید تا همکاران ما در بخش پشتیبانی در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشند.
سلام وقتتون بخیر
تانکر گرفتیم و حالا نمیدونیم که بهتره روی پشت بام نصبش کنیم یا سطح زمین میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام روز بخیر
اگر فشار آب در منطقه ی شما برای آبگیری مخزن در پشت آب مناسب است پیشنهاد میکنیم تانکر را بر روی پشت بام نصب کنید ولی در غیر این صورت نصب مخزن برروی سطح زمین انتخاب مناسب تری می باشد.
اتصالات رو میتونیم هر قسمت از مخزن نصب کنیم؟
سلام دوست عزیز ، توصیه می شود بر روی سطوح محل پیش بینی شده صاف اتصالات نصب گردد و اتصالات نصب شده بر روی سطوح خمیده توسط افراد آموزش دیده حتما جوشکاری شود .
آیا میشه مخازن پلی اتیلن رو در ارتفاعات نصب کرد؟ مشکلی برای آن بوجود نمیاد؟
بله ، با رعایت شرایط نصب و داشتن حفاظ مشکلی برای مخازن بوجود نمی آید.
راهنمای نصب کاملی بود و همه نکاتی که دنبالش میگشتم و یکجا داشت ممنون از مقاله جامعتون
ممنون که نظرتون رو برای ما به اشتراک گذاشتید.
سلام یه خونه ی قدیمی هست یه لوله دادن روی پشت بام برای کولر میشه انشعاب تانک و پمپو از همون لوله گرفت یا باید ازکنتور لوله ی جدا برد بالای پشت بوم ممنون میشم راهنماییم بفرمایید
پمپ و مخزن باید در ارتفاع پایین نصب بشن تا آب شهری وارد مخزن و سپس پمپاز به واحد ها انجام بشود . در صورت نصب پمپ در بام امکان مکش تا آن ارتفاع و سپس پمپاز به واحد ها وجود ندارد .