آموزشی

آموزش تعویض تیوپ منبع تحت فشار

تعویض تیوپ منبع تحت فشار

اگر در تاسیسات ساختمان خود از منبع تحت فشار آب استفاده کرده‌اید، این مقاله حتماً به کارتان می‌آید. تعویض تیوپ منبع تحت فشار، کاری فنی است که پیشنهاد می‌کنیم از  افراد متخصص برای این کار کمک بگیرید. اما آشنایی با دلایلی که باعث می‌شود شما نیاز به تعویض تیوپ منبع تحت فشار داشته باشید و اینکه چه زمانی باید از یک متخصص برای این کار کمک بگیرید را می‌توانید در این مطلب یاد بگیرید. به علاوه نکات مهمی درباره تعویض تیوپ منبع تحت فشار را عنوان می‌کنیم که به شناسایی و رفع مشکل کمک خواهد کرد.

چه زمانی به تعویض تیوپ منبع تحت فشار نیاز پیدا می‌کنیم؟

قبل از اینکه به سراغ مراحل تعویض تیوپ منبع تحت فشار برویم، بد نیست نگاهی بیندازیم به اینکه نحوه تشخیص ترکیدگی منبع تحت فشار چیست تا بتوانیم متوجه شویم که چه زمانی نیاز به تعویض آن وجود دارد. اگر متوجه شدید که آب از پین شیر سوزنی خارج می‌شود می‌توانید مطمئن باشید که تیوپ منبع تحت فشار پاره شده است. همچنین اگر همراه آب، هوا نیز از شیرآلات ساختمان خارج شود، نشانگر پاره بودن تیوپ منبع است.

یکی از ساده‌ترین روش‌های تشخیص اینکه آیا تیوپ پمپ نیاز به تعویض دارد یا نه، مشاهده تغییر در مزه یا بوی آب شرب است. اگر احساس کردید که کیفیت یا ظاهر آب طبیعی نیست بهتر است وضعیت تیوپ منبع را چک کنید. به علاوه اگر متوجه شدید با وجود پر یا نیمه پر بودن منبع تحت فشار از آب، همچنان از آن آب خارج نمی‌شود، می‌توانید مطمئن باشید که تیوپ پاره شده است. اما این اتفاقات چرا می‌افتد؟ به عبارت دیگر علت خراب شدن تیوپ منبع چیست؟

علت خرابی تیوپ منبع تحت فشار

از مهمترین دلایل خرابی تیوپ پمپ آب خانگی می‌توان به از دست رفتن حالت لاستیکی آن اشاره کرد که به دلیل طی شدن طول عمر این قطعه است. همچنین اگر تیوپ را بیش از اندازه باد بزنید ممکن است سوراخ شود. مورد دیگری که باید به آن توجه کنیم وضعیت زنگ زدگی بدنه منبع است. به دلیل ایجاد شدن سطح ناصاف در بدنه ممکن است تیوپ در اثر برخورد با دیواره‌ها سوراخ شود.

خرابی تیوپ منبع تحت فشار

به طور کلی علت سوراخ شدن تیوپ منبع تحت فشار، رسوب و ذرات معلق در مخزن هستند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است قبل از پمپ، منبع ذخیره آب را نصب کنید. همچنین مطمئن شوید که فشار باد تیوپ را به طور منظم و مداوم تنظیم می‌کنید. انتخاب درست حجم منبع تحت فشار و تراز کردن محل نصب آن نیز می‌تواند تاثیر بسزایی در سوراخ نشدن تیوپ داشته باشد.

در ادامه مراحل تعویض تیوپ منبع تحت فشار را با هم خواهیم دید توجه داشته باشید که هنگام تعویض تیوپ باید ناصافی‌های سطح داخلی منبع را پاکسازی کنید تا مطمئن شوید دوباره این اتفاق نمی‌افتد.

برای تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی این مراحل را طی کنید

اولین اقدامی که باید صورت بگیرد جدا کردن منبع تحت فشار از سیستم لوله کشی آب است. سپس کلاهک شیر هوای سوزنی را بر می‌دارید و با فشار دادن پین آن را تخلیه می‌کنید. حالا می‌بایست منبع روی زمین خوابانده شود تا آب آن را به طور کامل تخلیه کنید. بعد از آن مهره‌های فلنج را از انتهای منبع با یک آچار باز کنید و تیوپ را با حرکت دورانی دست پیچانده و به سمت بیرون بکشید.

همانطور که گفتیم شما باید برای جلوگیری از پاره شدن مجدد تیوپ، با استفاده از یک سمباده ناصافی‌ها و رسوبات احتمالی را از دیواره‌های مخزن پاک کنید. سپس مخزن را دوباره به پهلو بخوابانید تا بتوانید عملیات نصب مجدد تیوپ سالم را راحت‌تر انجام دهید. تیوپ جدید را مانند چلاندن لباس در حالی که آن را با حرکت دورانی دست فشرده می‌کنید، به سمت محفظه فلزی هل بدهید. بعد از چفت شدن لبه تیوپ با لبه محفظه فلزی با وارد کردن دست خود داخل تیوپ تمام پیچ و تاب خوردگی‌ها را رفع کنید.

برای سفت شدن تیوپ در صورت لزوم می‌توانید آن را کمی بیرون بکشید. حالا باید از قرارگیری صحیح لبه خارجی تیوپ در دهانه محفظه فلزی مطمئن شوید. بعد از آن اتصال فلنج را روی دهانه محفظه فلزی قرار دهید و آن را طوری بگذارید که به خوبی لبه‌های توپ را بپوشاند تا وقتی پیچ‌ها بسته شدند، منبع کاملاً آب بندی شود. توجه داشته باشید که مهره‌هایی که فلنج را نگه می‌دارند را می‌بایست به صورت ضربدری با یک آچار مخصوص محکم کنید.

به این صورت می‌توانیم تعویض تیوپ منبع تحت فشار را انجام دهیم. اما قبل از اتصال مجدد منبع به شبکه آبرسانی، تیوپ را به وسیله تلمبه یا کمپرسور باد کنید. برای این کار می‌توانید از آپاراتی‌ها نیز کمک بگیرید. فشار باد اولیه می‌بایست به اندازه ۰.۱۴ بار یا حداکثر ۱۰ درصد کمتر از فشار استارت پمپ ساختمان باشد. اگر این میزان کمتر یا بیشتر از حد اعلام شده باشد، می‌تواند به کاهش عمر تیوپ بیانجامد. همچنین قبل از اتصال به شبکه آبرسانی ساختمان، دور اتصال خروجی فلنج را نوار تفلون بپیچانید تا کاملاً درزگیری و آب بندی شود.

نکات تکمیلی

در مراحل تعویض تیوپ منبع تحت فشار به یک شیر سوزنی اشاره کردیم. در منبع انبساط بسته از این شیر هوا به داخل تیوپ تزریق یا از آن خارج می‌شود. اگر کلاهک روی شیر سوزنی را بردارید و پین وسط آن را فشار دهید، هوای داخل تیوب تخلیه می‌شود. اما توجه داشته باشید که وقتی سیستم آبرسانی یا پمپ آب در حال فعالیت است به هیچ وجه آن را پایین نگه ندارید یا شارژ هوای آن را خالی نکنید.

برای اطمینان از عملکرد صحیح منبع تحت فشار می‌توانید با فشار دادن پین شیر سوزنی ببینید که آیا همراه با هوا آب هم از دهانه شیر خارج می‌شود یا نه. در صورت نشت آب متوجه می‌شوید که تیوپ منبع انبساط ترکیده یا سوراخ شده است. چنانچه وضعیت مشابهی برای شما پیش آمد اما پاسخ سوال خود را در این مقاله نیافتید، می‌توانید در قسمت نظرات برای ما بنویسید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

منبع تحت فشار

برای خرید منبع انبساط در انواع مختلف ‌‌‌‌‌‌می‌توانید به فروشگاه البرز مخزن مراجعه کنید و توضیحات هر محصول را در صفحه مخصوص به آن ببینید. همچنین در مقالات مجله البرز مخزن اطلاعات مفیدی درباره نگهداری و نصب منبع تحت فشار برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

سوالات متداول

چگونه متوجه شویم که تیوپ منبع تحت فشار نیاز به تعویض دارد؟

در صورت ترکیدگی تیوپ منبع یا سوراخ شدن آن لازم است که این قطعه را تعویض کنید. از علائمی که به طور واضح نشان می‌دهند وقت تعویض تیوپ منبع تحت فشار رسیده، خارج شدن آب از پین شیر سوزنی است. همچنین اگر همراه با آب، هوا نیز از شیرآلات ساختمان خارج شد می‌توانید برای تعویض این قطعه اقدام کنید. خارج نشدن آب از منبع تحت فشار زمانی که منبع را پر یا نیمه پر کرده‌اید، هم نشانه دیگری از ترکیدگی تیوپ منبع است.

تعمیر تیوپ مخزن تحت فشار را چگونه انجام دهیم؟

توصیه می کنیم به جای تعمیر تیوب آن را تعویض کنید. چرا که هزینه تعمیر این قطعه با توجه به طول عمر کوتاه که بعد از آن خواهد داشت، به نسبت امکان تعویض آن مقرون به صرفه نیست. مراحل تعویض تیوپ منبع تحت فشار را می توانید در این مقاله به طور کامل ببینید.

 

مخزن 500 لیتری؛ مخزن 1000 لیتری؛ مخزن 2000 لیتری؛ مخزن 3000 لیتری؛ مخزن 5000 لیتری؛ مخزن افقی؛ مخزن عمودی؛

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *