آموزشی

مخزن دولایه چیست ؟ چه کاربردی دارد؟

مخزن دولایه

مخزن‌های پلی‌اتیلن یکی از ابزارهای پرکاربرد و مهم در هر صنعتی به شمار می‌روند. برای نگهداری سیالات و مواد مایع شیمیایی و خوراکی در هر صنعت نیاز به ظرف نگهدارنده‌ای هست که با توجه به ویژگی‌های مخازن پلی اتیلن، همواره پیشنهاد ما این نوع مخازن هستند. در میان منابع پلی اتیلنی که وجود دارد، مخزن دو لایه پلی‌اتیلن جایگاه ویژه‌تری دارد. این مخزن به دلیل داشتن دو لایه خارجی، کیفیت سیالات و مواد درون مخزن را کاملا حفظ می‌کند. اگر شما هم قصد دارید که بدانید مخزن دو لایه چیست و چه مزایا و کاربردی دارد، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مخزن پلی‌اتیلن چیست و چه کاربردی دارد؟

برای پاسخ به سوال منبع دو لایه چیست؟ ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که منبع پلی اتیلن به طور کلی چیست و چه کاربردی دارد. مخزن‌های پلاستیکی یا پلی‌اتیلن از پلیمرهای گرما دیده در فرآیند قالب گیری و به صورت چرخشی ساخته می‌شوند. از مخازن پلاستیکی برای ذخیره و نگهداری مواد شیمیایی در صنایع و آب و سیالات دیگر در واحدهای مسکونی و تجاری استفاده می‌شود. ترکیباتی که در مخزن‌های پلی‌اتیلن به کار می‌رود موجب مقاومت بالای آن در برابر فشار و حرارت می‌شود. در مخزن‌های پلاستیکی از بهترین متریال استفاده شده و تا حدی بوده که می‌توان هر نوع مواد شیمیایی و اسیدی هم در آن نگهداری کرد.

با توجه به تولید مخزن پلی اتیلن در انواع و ابعاد گوناگون، دامنه استفاده از این مخازن در صنایع مختلف از جمله کشاورزی، داروسازی، صنایع غذایی و … به شکل روز افزون در حال پیشرفت است. این مخازن به صورت تک لایه، دولایه و سه لایه در بازار وجود دارد. انتظار می‌رود که امروزه مخازن ساخته شده از جنس پلی اتیلن و پلیمر به مرور جایگزینی بسیار مقرون‌به‌صرفه و قدرتمند برای مخازن  قدیمی همچون فلز و گالوانیزه تبدیل شوند.

انواع مخازن پلی‌اتیلن از نظر لایه‌‌بندی

مهم‌ترین دلیل محبوبیت مخزن‌های پلی اتیلن، به دلیل لایه‌بندی متناسب است. در پاسخ به سوال تانکر دولایه چیست؟ ابتدا لازم است منبع آب پلی اتیلن را از لحاظ لایه‌ها مورد بررسی قرار دهیم. مخزن‌های پلی اتیلن به صورت تک لایه، دو لایه و سه لایه و چهارلایه در بازار موجود هستند. با وجود قیمت مناسب مخازن تک لایه، به دلیل عملکرد بالا، مخزن‌های 2 لایه و سه لایه طرفدار بیشتری دارند. لایه بیرونی و درونی که در مخازن چندین لایه وجود دارد، آن را در برابر تغییرات دمایی مقاوم‌تر می‌کند. همچنین انتخاب رنگ تیره برای لایه میانی در مخزن‌های دولایه، علاوه بر جلوگیری از نفوذ اشعه‌های مضر نور آفتاب، مانع از ایجاد جلبک و تکثیر باکتری و فساد مایع درون مخزن ذخیره آب پلی اتیلن چندین لایه می‌شود.

انواع مخازن پلی‌اتیلن از نظر تعداد لایه عبارتند از:

  • منبع پلی اتیلن تک لایه: ساختار مخزن تک لایه بدین صورت است که صرفاً از یک لایه پلاستیک به رنگ سفید ساخته شده‌ است. از این لایه سفید رنگ امکان عبور سریع نور خورشید وجود دارد. البته همانطور که در بالاتر گفتیم، استفاده از این مخازن تک لایه برای نگهداری آب و دیگر سیالات در طولانی‌مدت مناسب نیست؛ اما می‌تواند گزینه مناسبی برای ذخیره و حمل سیالات در کوتاه مدت باشد.
  • منبع دو لایه پلی اتیلن: دومین تقسیم بندی مخازن، مخازن دو لایه پلی‌اتیلن بوده که در دومین درجه از مرغوبیت مخازن پلی اتیلن قرار می‌گیرد. ساختار این منبع دو لایه پلاستیکی بدین صورت است که از دو لایه پلیمر ساده سفید برای لایه اول و پلیمر مقاوم شده در برابر تابش اشعه UV موجود در نور آفتاب برای لایه دوم ساخته شده‌ است. قیمت و کارایی مخزن‌ دولایه پلی اتیلن نسبت به مخزن‌های تک لایه بیشتر است.

مخزن دو لایه چیست؟

حال که تا حدودی با مخازن پلی‌اتیلن و انواع آن آشنا شدیم، سوال پیش می‌آید که منبع 2 لایه چیست؟ مخزن پلی‌اتیلن عایق دار یا فوم دار که معروف‌ترین مخازن دو لایه هستند، کاربرد بسیار زیادی در صنعت دارند. منبع دو لایه پلی‌اتیلن در صنعت برای کنترل فشار اضافی ناشی از افزایش حجم مایعات گرم و جبران کاهش سیالات در گردش درون سیستم‌های حرارتی همچون موتورخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین این مخازن در تامین آب سیستم‌های گرمایشی نیز نقش بسیار مهمی دارند.

علاوه بر مواردی که گفتیم، مخزن‌ دو لایه پلی‌اتیلن در ذخیره سازی و حمل و نقل مواد نقش بسیار مهمی دارد. این نوع مخازن دارای دو لایه فوم پلی اتیلن  هستند که برای ایجاد عایق حرارتی در صنایع و جذب ضربه استفاده می‌‌شود. در منبع دو لایه پلاستیکی، لایه‌ای که در داخل قرار می‌گیرد، نقش عایق حرارتی در برابر دمای بالا را دارد و موجب ثابت ماندن دمای سیالات درون مخزن می‌شود.

منبع دولایه چیست و چه مزایایی دارد؟

استفاده از مخازن دو لایه چه مزایایی دارد؟

حال که تا حدودی فهمیدم تانکر دو لایه چیست، قصد داریم در مورد مزایای استفاده از این تانکرها صحبت کنیم.  به طور کلی مزایایی که مخازن دو لایه دارند عبارتند از:

  • مقاومت بالای شیمیایی: مخزن‌های دو لایه پلی‌اتیلن دارای مقاومت شیمیایی بالایی هستند. همین امر موجب شده تا بتوان انواع سیالاتی همچون اسید، باز، مواد خورنده و شیمیایی  را در آن نگهداری کرد.
  • عایق حرارتی بالا: عایق حرارتی بالا در منبع دو لایه پلی اتیلن به این معناست که انتقال حرارت از داخل به خارج مخزن کاهش پیدا کرده و همین ویژگی نگهداری سیالات را در درجه حرارت مطلوب آسان‌تر می‌کند.
  • وزن پایین و سبک: مخزن‌های دولایه پلی اتیلن، وزن بسیار سبک و پایینی دارند و همین امر موجب شده تا جابه‌جایی و حمل و نقل بسیار آسانی داشته باشند.
  • عدم نیاز به رنگ آمیزی: معمولا پلی‌اتیلن به رنگ سفید است. اما این مخازن به دلیل اینکه مقاومت بسیار بالایی در برابر اشعه خطرناک خورشید دارند، نیازی به رنگ آمیزی ندارند.

کاربرد تانکر دو لایه پلی اتیلن چیست؟

کاربرد مخزن‌های دو لایه در صنعت زیاد است، به نوعی که در هر صنعتی یک منبع دو لایه پلاستیکی وجود دارد. در ادامه مقاله قصد داریم تا بدانیم کاربرد تانکر دو لایه پلی اتیلن چیست؟

  • صنعت آب و فاضلاب

اولین و مهم‌ترین کاربرد مخزن 2 لایه پلی اتیلن در صنعت آب و فاضلاب است. در سیستم‌ های آب و فاضلاب, مخازن پلی اتیلن دولایه به عنوان مخازن ذخیره‌‌سازی و تعادل فشار در سیستم استفاده می‌شوند. این مخازن به دلیل دارا بودن مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکستگی، موجب کاهش هزینه‌‌های مصرفی و افزایش کارایی در سیستم ‌های آب و فاضلاب می ‌شوند.

  • صنعت خوراکی و آشامیدنی

در همه واحدهای مسکونی و تجاری حداقل از یک مخزن برای ذخیره کردن آب استفاده می‌شود. در صنایع خوراک و آشامیدن, مخازن پلی اتیلن معمولاً برای ذخیره و حفظ مواد غذایی و آشامیدنی استفاده می‌‌شوند. مخزن‌های پلی‌اتیلن به دلیل داشتن خاصیت فود گرید، انتخاب بسیار عالی برای نگهداری مواد غذایی هستند. همچنین این مخازن به دلیل داشتن خاصیت عایق حرارتی, کیفیت و ایمنی مواد خوراکی را تضمین می‌‌کنند.

  • صنعت نفت و گاز

منبع دو لایه پلی اتیلن در صنایع نفت و گاز به عنوان یکی از مخازن بسیار مهم برای ذخیره سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که ویژگی‌ها و مزیت این مخزن را نام بردیم، به دلیل وزن سبک و مقاومت بسیار بالا در برابر تغییرات دما، این مخازن برای استفاده در صنعت نفت و گاز همچون نفتکش‌ها، ترمینال‌های نفتی و سیستم‌های جمع‌آوری گاز بسیار مناسب هستند.

  • صنعت خودروسازی

منبع دو لایه پلاستیکی در صنعت خودروسازی برای ذخیره‌سازی سوخت و سیستم‌های انتقال سیالات استفاده می‌شود. این مخازن به دلیل مقاومت بالایی که در برابر فشار و کشش، عدم نفوذ پذیری نسبت به انواع سوخت و سازگاری با سوخت‌های مختلف همچون بنزین و گازوییل که دارند، در این صنعت از اهمیت و کاربرد بالایی برخوردار هستند.

کاربرد مخزن دولایه در صنایع مختلف

سخن پایانی در خصوص اینکه منبع دو لایه چیست؟

در این مقاله در خصوص مخزن‌های دولایه صحبت کردیم. همچنین تا حدودی متوجه شدیم که منبع 2 لایه چیست و چه کاربردی در صنعت دارد. این مخزن محبوبیت بسیار زیادی داشته و جزو مخزن‌های پرکاربرددر صنعت است. داشتن دو لایه مجزا به رنگ سفید و سیاه، اجازه ورود اشعه خطرناک خورشید به مخزن را نمی‌دهد و همچنین هیچ گونه جلبک و باکتری به درون مخزن راه پیدا نمی‌کند. در نهایت همه مواردی که باید در خصوص مخزن دو لایه پلی‌اتیلن بدانید را در این مقاله آورده‌ایم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *