در این مقاله به بررسی آبرسانی به اشتهارد و نظر آباد و مشکل کم آبی آن در تابستان میپردازیم.
طبق خبری که از روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران منتشر شده است، با تلاش و اهتمام دولت سیزدهم، در تابستان امسال آب سد طالقان به اشتهارد و نظرآباد میرسد. این دو شهرستان در اطراف طالقان قرار داشته و چندین سال است که مشکل کمبود آب دارند. تابستان امسال با توجه به امکانات موجود، بخشی از آب سد منتقل میشود.
بررسی سخن مسئولان در ارتباط با طرح انتقال آب سد طالقان به اشتهارد و نظرآباد
محمد حسین رنجبران با توجه به نظارت کاملی که بر این طرح انتقال داشته به خبرنگار ایرنا گفت: زمان بهره برداری کامل و صحیح طرح آبرسانی میان این دو شهرستان برای تیر ماه سال جاری پیش بینی شده که امید است با توجه به ملاحظات و کمکهای دولت، هر چه سریعتر این طرح قابلیت اجرا داشته باشد.
وی همچنین ادامه داد که با افتتاح و شروع این طرح، آب با کیفیت برای مردم دو شهرستان اشتهارد و نظرآباد تامین خواهد شد که مهمترین بخش آن، تامین آب آشامیدنی و قابل شرب است. این اقدام دولت سیزدهم هم از بعد اقتصادی و هم از بعد اجتماعی مزایای فراوانی دارد. از آنجایی که ماهیت این دو شهرستان صنعتی بوده و بیشتر کارخانجات و کارگاههای مهم در این دو شهرستان وجود داشته، با تامین آب شرب با کیفیت، جمعیت بیشتری میتوانند در این دو شهرستان اسکان پیدا کنند و هم کارخانهها و هم تاسیسات صنعتی نیز رونق قابل توجهی پیدا میکنند.
صفحه محصولات البرزمخزن: مخزن آب، انواع پمپ آب، مخازن تک لایه، انواع وان پلاستیکی پلیاتیلن
با توجه به تخمینهایی که زده شده، حدود اوایل تابستان و در ماه تیر آب سد طالقان، به دو شهرستان نظرآباد و اشتهارد واقع در البرز میرسد. مدیر کل دفتر امور اجتماعی و مدیریت منابع آب همچنین گفته است: کیفیت پایین و کمبود آب شرب و آشامیدنی در شهرستان اشتهارد، مشکلات بسیار زیادی را برای ساکنین فراهم آورده که افراد رضایت کافی را از کیفیت آب شرب ندارند. به همین خاطر دولت سیزدهم برای رفع این مشکلات، طرح جامع آبرسانی و انتقال آب از سد طالقان را از سال گذشته در محل اعتبارات ملی عملیاتی کرد.
این طرح انتقال آب در استان البرز با تامین آب سی ساله در حال اجرا است. به همین خاطر شهرستانهای غربی در استان البرز با توجه به تنش و بحران آبی که وجود دارد، در اولویت این طرح قرار گرفتهاند. جمعیت شهرستان اشتهارد حدود ۳۵ هزار نفر و جمعیت شهرستان نظرآباد حدود ۱۷۰ هزار نفر بوده که در بین شهرستانهای البرز، بیشترین تنش و بحران آب را دارند.
بیشتر از چندین هزار واحد تولیدی و صنعتی در استان البرز و همچنین در این دو شهرستان استقرار دارند که با اجرای این طرح آبرسانی، در صورت تامین شدن آب شرب پایدار و باکیفیت، موجب جذب نیروی انسانی زیادی در این دو شهرک خواهد شد. هم اکنون بخشی از ظرفیتهای کارگاه و صنایع تولیدی در دو شهرستان اشتهارد و نظرآباد به دلیل مشکلات زیرساختی و کمبود آب خالی است.
جمع بندی
به طور کلی طول شبکه آبرسانی در طرحهای نظرآباد و اشتهارد حدود ۶۵ کیلومتر بوده که بخش بزرگی از این شبکه احداث و در حال اجرا است. یکی دیگر از مهمترین بخشهای آبرسانی، تکمیل شدن تصفیه خانه نظرآباد است که با اجرایی شدن این طرح نیز گام بزرگی در خصوص انتقال آب سد طالقان گرفته میشود. این تصفیه خانه اکنون در مرحله نصب تجهیزات و تاسیسات قرار گرفته که تا حدودی اجرایی شده است. طبق این چشم انداز انتقال آب و آبرسانی، در سال ۱۴۳۰ حدود چهار میلیون جمعیت در این مناطق رشد خواهد کرد.
بخشی از طرح انتقال آب از سد طالقان با احداث تصفیه خانه و همچنین احداث شبکه انتقال آب حدود ده کیلومتر در محدوده کلانشهر کرج در حال بررسی و انجام است. طبق این طرح تا مدت زمان ده سال، آب با کیفیت، پایدار، در بهترین طعم و بو و به صورت کاملا عادلانه اجرا خواهد شد.
در اجرای طرح انتقال آب حدود ۵۵ میلیون متر مکعب از آبهای سد طالقان و کرج به عنوان نوعی سهمیه جدید به دستور وزارت نیرو به استان البرز اختصاص پیدا کرده که به طور کلی سهم استان البرز از سد طالقان و سد کرج حدود ۱۱۰ میلیون متر مکعب است. بیشتر آب انتقالی از این دو سد به شهرستان نظرآباد و اشتهارد میرسد.