افت فشار آب و قطعی آب در کرمان
متاسفانه یکی از مشکلات و معضلات بزرگی که امروزه بسیاری از شهرها با آن مواجهند، مشکل افت فشار و کم آبی است که این مشکل در استان کرمان بسیار بالا گرفته و روزانه شاهد گزارشهایی از افت فشار و قطعی آب در کرمان هستیم. بسیاری از افراد به دنبال پیگیری این موضوع و رفع این مشکل، طی تجمعاتی، اعتراض خود را نسبت به این موضوع نشان دادهاند و خواهان رسیدگی به این معضل هستند، چرا که زندگیشان را تحت تاثیر قرار داده است. با ما همراه باشید تا شما را از آخرین خبرها در خصوص علتهای افت فشار و قطعی آب کرمان باخبر کنیم.
گفتههای عابدیان در خصوص مشکل افت و قطعی آب
در جهت پیگیری آخرین وضعیت افت فشار آب و قطعی آن در استان کرمان، به سراغ گفتههای مدیر عامل شرکت آبفا استان کرمان میرویم که ضمن اظهار تاسف بابت این مشکل، به صرفه جویی کردن در مصرف آب توسط تمامی دستگاههای اجرایی و شبکههای خانگی تاکید داشتند.
ایشان طی بیانات خود، بر نوع مصرف واحدهای اجرایی نیز تاکید داشته و خواستار رعایت الگوی مصرف آب همچون مردم هستند و گفتند که بین واحدهای اجرایی و مصارف خانگی، از لحاظ صرفه جویی در آب تفاوتی وجود ندارد.
علیرضا عابدیان طی گفتگوهای اخیر خود، بر وجود این مشکلات، در خصوص قرار دادن پمپ مستقیم روی شبکه واکنشهای داشت و به ضایع شدن حق همسایگان تاکید کرد. وی در ادامه گفت: وجود این پمپها، باعث کاهش افت فشار آب برای سایر همسایهها و همچنین کاهش افت فشار آب میشود؛ از این رو برای رفع این معضل، باید پایش خانه به خانه را جهت جلوگیری کردن از سو استفادههای شبکههای خانگی در پیش گرفت و در صورت وجود پمپ آب، باید آن را اصلاح کرد.
وی طی اظهارات خود ادامه داد که قصد دارد با همکاری پلیس، پایش خانه به خانه را در استان کرمان به منظور تقسیم عادلانه آب آغاز کند. همچنین خاطر نشان کرد، در صورت شناسایی و کشف کردن افرادی که در منزلشان از انشعابات غیرمجاز و پمپهایی که به صورت مستقیم روی شبکه آبی مستقر هستند، استفاده کنند، به مراجع قانونی سپرده میشوند.
وی ادامه داد: صرفه جویی در مصرف آب را باید جدی گرفت و برای رعایت الگوی صرفه جویی همگانی در مصرف آب، باید راهکارهای لازم برای این کار را به واحدهای اجرایی ابلاغ کرد تا با پیگیریهای این واحدها، بتوان این مشکل را حل کرد.
گفتگوهای مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در خصوص افت فشار آب و قطعی آب در این استان
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان طی گفتگویی که با خبرنگاران این شهر داشته، علاوه بر تاکید بر وجود مشکلات کم آبی و افت فشار در این استان، خبرهای خوبی را به مردم داده و گفتند: امسال در فصل تابستان خبری از جیرهبندی آب نیست. همچنین این نوید را دادند که در جهت مدیریت مصرف آب در این استان تصمیماتی گرفته شده است که میتواند این مشکل را تا حدودی حل کند.
ایشان اظهار نظر کردند که با مدیریت فشار آب و همچنین ذخیره آب در مخازن آب در طول شبانه روز، میتوانند مدیریت مناسبی بر افت فشار در طول روز را داشته باشند تا بتوان کمبودهای آب را در مصارف روزانه برطرف کرد.
همچنین ایشان از مردم نیز برای رفع این معضل بزرگ یاری خواستند و به تعمیر شیرآلات فرسوده و معیوب تاکید داشتند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان، نقش استفاده از وسایل کاهنده آب را مهم دانستند و پیشنهاد کردند برای استفاده از کولر در روزهای گرم تابستان، بهتر است از سایبان که به مصرف آب کمتر کمک میکند، استفاده شود.
گفتگوهای مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان، جناب آقای علی رشیدی، در خصوص رفع معضل افت فشار و قطعی آب استان کرمان، اظهار نظر کرد که برنامهای جامع جهت تامین آب شرب این استان، تدوین کردهایم که طی این برنامهریزی، مشکل آب شرب استان کرمان و رفسنجان، از طریق سامانه انتقال آب از خلیج فارس به شهرهای شمالی استان کرمان حل میشود.
علی رشیدی با توجه به مهم دانستن این هدف (انتقال آب شرب از خلیج فارس به شهرهای شمالی کرمان)، بیان کرد برای اجرایی کردن این طرح مهم که ۳۰ میلیون متر مکعب آب را در سال انتقال میدهد، به بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومن تامین بودجه نیاز است. وی ادامه داد: امیدواریم با تامین این اعتبار از طرف واحدهای دولتی، این طرح به سرعت پیشروی کند تا بتوانیم در جهت رفع معضل کم آبی، گام مهمی برداریم.
وی در ادامه این نگرانیها، از افتتاح فاز اضطراری انتقال آب به شهر بم و بروات خبر داد که به زودی این پروژه با حضور مسئولان ملی افتتاح خواهد شد. لازم به ذکر است بدانید در پی راهاندازی فاز اول این پروژه، تامین، تصفیه و انتقال آب در حجم ۲۰ میلیون متر مربع به شهرهای بم و بروات انجام میشود که نقش مهمی در رفع مشکل کم آبی این استان دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان از کلنگزنی طرح بزرگ انتقال آب شرب از طریق سد نسا به شهرستانهای فهرج، گنبکی، ریگان و نرماشیر خبر داد. خوشبختانه مطالعات این طرح به پایان رسیده و آماده کلنگزنی است.
وی در ادامه، در خصوص طرح آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از طریق سد جیرفت، درخواست تامین اعتبار داشت. ایشان ضمن یادآوری از تاریخ کلنگزنی این پروژه که در انتهای سال ۱۴۰۱ بود، درخواست تامین اعتبار، جهت پیشبرد این طرح را داشت که در صورت تامین این بودجه تا ۴ سال دیگر این پروژه به اتمام میرسد.
در ادامه صبحتهای رشیدی وی عنوان کرد: طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان برای شهرستانهای جنوبی استان کرمان نیز در حال پیگیری است که خوشبختانه فراخوان جهت سرمایهگذاری در این طرح نیز انجام شده است.
رشیدی به نظارت هرچه بیشتر وزارت نیرو در پی حفاظت از منابع آب زیرزمینی و همچنین نصب کنتور روی چاههای کشاورزی تاکید کرد و رسیدگی به این مسئله را ضروری دانست. همچنین در پی درخواست رشیدی از پیگیری کنتورهای روی چاهها، در ادامه گفت: علاوه بر اینکه باید چاههای غیر مجاز را مسلوب المنفعه کرد، باید پروانه چاههایی که طبق قوانین شرکت و آب و فاضلاب پیش نمیروند را جهت اصلاح و تعدیل به وزارت نیرو سپرد.
وی در ادامه به بیان توصیههایی در جهت کاهش مصرف آب پرداخت و گفت: باید بین مصرف کنندگان و بهرهبرداران در بخشهای مختلف کشاورزی، آبهای شور بخشهای صنعتی و … برای کاهش مصرف آب تلاش کنند و این تلاش را همگانی دانست.
ناگفته نماند علی رشیدی، طبق دادههای مربوط به ایستگاههای آب منطقهای استان کرمان گفت: حدود ۲۵ درصد بارندگی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. همچنین علاوه بر اشاره به وضعیت نامناسب سدهای استان کرمان، از کاهش ۳۴ درصدی آب در سدهای این استان خبر داد. همچنین رشیدی آماری از وضعیت آب سدهای استان را ارائه داد که شامل موارد زیر است.
- سد سیجان دارای ۱۶٪ آب است.
- سد جیرفت ۳۳٪ آب دارد.
- سد شهید سلیمانی شامل ۴۵٪ آب است.
- سد نسا ۴۰٪ آب دارد.
با توجه به حجم آبهای موجود در سدها، وی تاکید کرد که منابع آب این استان محدود است و به همین دلیل، باید وزارت نیرو برنامهها و سیاستهایی در خصوص رفع این مشکل به کار بگیرد. همچنین رشیدی، وزارت نیرو را به عنوان سیاستگذار آب دانست و گفت: وزارت نیرو، مصرف کننده آب نیست و سیاستگذار آب است.
رشیدی در ادامهی بیانات، توصیههایی در خصوص رفع معضل افت فشار و قطعی آب، به صرفه جویی و برنامه ریزی در بخشهای صنعتی نیز تاکید کرد که شامل موارد زیر است:
- بازچرخانی آب در صنایع یک عامل مهم در کاهش مصرف آب است.
- استفاده از برج خنک کننده هیبریدی در صنایع مهم است.
- از ورود آب به داخل سد رسوب گیر جلوگیری شود.
- الگوی کشت فضای سبز اصلاح شود.
در صورت رعایت کردن موارد نام برده، میتوان از هدر رفتن حجم قابل توجهی از آب در استان کرمان جلوگیری کرد. در آخر وی اظهار کرد، تمامی بخشها و نهادهای دولتی باید سیاستها و برنامههایی را در جهت حل معضل کم آبی استان کرمان تدارک ببینند.
ما در این مقاله، آخرین خبرها و گفتههای مسئولین این شهر را به اطلاع شما رساندیم که امیدواریم با تلاش و پیگیری نهادهای دولتی و همچنین اصلاح شیوه روش مصرفی آب در این استان، بتوان معضل افت فشار و کم آبی را از بین برد.
به عنوان یک راه حل اساسی برای حل مشکل کم آبی در استان کرمان، پیشنهاد تهیه منبع آب پلیاتیلن را داریم. شما میتوانید با استفاده از مخزن آب پلیاتیلن برای ذخیره آب شرب استفاده کنید، تا در زمانهایی که فشار آب کم است یا آب قطع است با مشکل مواجه نشوید. لازم به ذکر است شما میتوانید برای تهیه این محصول در بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت به سایت البرز مخزن مراجعه کنید. جهت سفارش و ارتباط گرفتن با واحد فروش میتوانید از طریق راههای ارتباطی که در ادامه این خبر وجود دارند با سایت البرز مخزن در ارتباط باشید و این محصول کاربردی را تهیه کنید.